Parhaat Smart Home tarvikkeet vuonna 2020

Jos olet kiinnostunut lisäämään asumismukavuutta ja tekemään arjestasi mahdollisimman helppoa, kannattaa lukaista tämä artikkeli. Kerromme, mitä Smart Home- eli älykoti-tarvikkeet voivat tarjota sinulle vuonna 2020. 

Muita hyviä vinkkejä asumismukavuuden ja arjen sujuvuuden lisäämiseksi ovat hankkia liukuovi oviaukkoon, käyttää pimentäviä verhoja makuuhuoneessa ja ostaa kotisiivouspalveluita kahden viikon välein. Ruokakaupassakaan ei tarvitse enää käydä, sillä lukuisat ruokakaupat tarjoavat kotiinkuljetuspalveluita. Kotiinkuljetuspalvelun hinta on pikkuraha siitä, ettei tarvitse kuunnella lapsen kiukuttelua hypermarketissa pitkän työpäivän päätteeksi.

Mesh tarjoaa nopean WiFi-yhteyden kodin joka kolkkaan

Elokuvien katseleminen, tietokonepelien pelaaminen ja älylaitteiden käyttäminen vaativat tasaisesti toimivaa WiFi-yhteyttä. Mesh on ”seuraavan sukupolven langaton kotiverkko”, minkä avulla jokaiseen kotiin saadaan kattava WiFi-verkko. Mesh-järjestelmä koostuu eri puolilla kotia olevista reitittimistä. Älylaitteesi verkko vaihtuu automaattisesti, kun liikut kodissasi. 

SYTYTÄ VALOT VAIKKA TUHANSIEN KILOMETRIEN PÄÄSTÄ

Philips hue valonauha

Älyvalaistus liitetään langattomaan verkkoon, ja näin ollen voit ohjata valoja tuhansienkin kilometrien päästä. Sytytä ja sammuta valot älypuhelimellasi. Voit myös päättää valon värin ja kirkkausasteen. Voit tehdä valmiiksi erilaisia valaistusasetuksia esimerkiksi päivällisen nauttimista, elokuvien katselemista tai vaikka käsitöiden tekemistä varten. Voit myös automatisoida valot syttymään hämärän tullen ja sammumaan nukkumaanmenoaikaan. 

Älylukko aukeaa kännykällä

Älylukko aukeaa joko koodilla tai älypuhelimella. Sinun ei tarvitse antaa avainta siivoojalle tai koiranulkoiluttajalle peläten avainten joutuvan hukkaan – riittää, että luovutat koodin, minkä voit tarvittaessa vaihtaa. Koodin vaihto käy huomattavasti helpommin kuin perinteisen lukon uusiminen.

Älykäs ovikello kertoo, kuka ovella on

Älykäs ovikello näyttää, onko ovella anoppi, pölynimurikauppias vaiko epäilyttävän näköinen henkilö, jonka tahdot mieluummin karkottaa. Jos epäilet ovella olevan varkaita, voit ohjata valot syttymään, jotta vorot lähtisivät lipettiin. Niin, ja näet ovikelloasi rimputtavat älypuhelimesi näytöltä riippumatta siitä, missä olet. Voit myös puhua henkilön kanssa. 

Älykäs valvonta 24/7

Älykkäät valvontakamerat valvovat talosi ympäristöä vuorokauden ympäri. Voit katsoa videokuvaa älypuhelimeltasi, jos liiketunnistin aktivoi valvontakameran ja saat hälytyksen kotipihallasi tapahtuvasta liikehdinnästä. 

Älykkääseen valvontajärjestelmään voidaan yhdistää muitakin ilmaisia kuin liiketunnistin. Valvontajärjestelmään voidaan liittää palovaroitin, vesivuotoilmaisin, ovi- tai ikkunasensori (hälyttää, jos ovi tai ikkuna avataan), savuilmaisin tai häkävaroitin. 

Hälytys voi tulla joko talon omistajalle, joka voi tarkastaa tilanteen älypuhelimellaan – tai vartiointipalvelulle. 

Imuri, minkä hurina ei häiritse

Robotti-imurit, mitkä pitää erikseen käynnistää, ovat menneen talven lumia. Käske älyimurin käynnistä vasta, kun olet pois kotoa. Imuri seuraa sijaintitietojasi, jotta sen hurina ei koskaan häiritsisi sinua.

Kahvinkeittimesi tietää, koska heräät

Aktiivisuusmittarisi voi ”puhua” älykkäälle kahvinkeittimellesi, jotta se tietäisi käynnistyä heti, kun heräät. Kahvinkeitin pitää vielä ladata itse, mutta ehkä tähänkin saadaan pian muutos. 

Älyjärjestelmä valvoo lämmitystä, sisäilmaa ja virrankulutusta

Nyt on helppoa olla ekologinen, koska verkkoon liitetty lämpöpaneeli seuraa sisäilman lämpötilaa. Lämmitin saattaa katkaista virran automaattisesti, kun lähdet kotoa, ja käynnistyä itsekseen juuri ennen saapumistasi kotiin. 

Sisäilman laatua voi seurata erilaisilla antureilla, mitkä kertoisivat heti kaikista puutteista ja muutoksista.

Älypistokkeiden avulla tiedät, mitkä laitteet vievät eniten virtaa – tarvittaessa voit asettaa laitteet sammumaan automaattisesti tai vaihtaa laitteet energiatehokkaampiin. 

Anna Google organisoida päiväsi

Uusimman teknologian ansiosta voit antaa Google Assistantin käsitellä kalenteriasi ja organisoida päiväsi. Nyt sinullakin on mahdollisuus omaan sihteeriin! Tämä sihteeri lukee kalenteritapahtumat ääneen ja lisää sinne (äänikomennolla) uusia tapahtumia. 

Google Home toimii tulkkinasi. Voit kysyä siltä, miten sanoa japaniksi ”hei” tai mitä ”au revoir” on suomeksi.

Tässä on vain muutama esimerkki siitä, mitä Google ja äänikomennot voivat tuoda elämääsi.

Jääkaappi kertoo loppuneesta maidosta

Kun olet ruokakaupassa ja yrität muistella, onko sitä maitoa vai ei, voit ottaa yhteyden jääkaappiisi. Näet jääkaapin sisällön älypuhelimesi näytöltä.

Jotkut älykkäät jääkaapit skannaavat tai kirjaavat ylös parasta ennen -päiväykset ja lähettää niistä muistutuksen älypuhelimeesi. Näin maito ei jää happanemaan eikä juusto homehtumaan. 

Uuni, mikä lukee reseptejä

Älyuuni lähettää videostriimiä ruoan kypsymisestä. Tarvittaessa voit säätää uunin lämpötilaa puhelimellasi. Uunin ottamilla kuvilla voit houkutella illallisvieraita paikalle. Huomaa myös se, että jotkin älyuunit asettavat (tarvittaessa myös säätävät) lämpötilan ja ajan puolestasi, kun lähetät niille haluamasi reseptin.