Affiliate-markkinointi 2020

Moni ihminen miettii näinä epävarmoina aikoina lisäansioiden saamista tai uutta työtä. Uuden työn löytäminen vaatii hakuprosessien läpi käymistä. Toisaalta yritykset eivät tällä hetkellä palkkaa niin mielellään uusia työntekijöitä ja useissa paikoissa onkin täysi kielto rekrytoida uusia työntekijöitä. Lisäansioiden hankkiminen on kuitenkin suhteellisen helppoa ja affiliate-markkinointi onkin yksi erinomaisista keinoista hankkia lisäansioita.

Affiliate-markkinointi

Mitä affiliate-markkinointi sitten on ja miten sen avulla voi tienata tuloja itselleen? Affiliate-markkinointi on yksinkertaisuudessaan suosittelumarkkinointia. Suosittelet siis jonkun yrityksen tuotteita tai palveluita omille tutuillesi ja omien verkostojesi kautta myös muille ihmisille. Erilaiset sosiaalisen median kanavat ovat erinomaisia paikkoja affiliate tulojen hankkimiseen. Eräs omasta mielestäni tärkeä muistutus affiliate tulojen hankkimiseen on se, että suosittele aina vain sellaisia tuotteita ja palveluita, joihin itse uskot. Jos alat suosittelemaan kaikkea kaikille, tietämättä millaisia tuotteet ja palvelut oikeasti ovat, saatat huomata suositelleesi myös huonoja tuotteita tai palveluita ja se puolestaan horjuttaa uskottavuuttasi seuraajiesi keskuudessa. Affiliate-markkinointi vaatii työtä siinä missä kaikki muukin, mutta kirjoitettuasi esimerkiksi yhden arvostelun jostain kirjasta ja tehtyäsi kirjan suosittelusta affiliatesopimuksen ja lisättyä linkin sivulle, josta kirjan voi ostaa, voi tämä kerran tehty työ tuottaa tulosta niin kauan, kuin affiliate linkki on voimassa. Hyviä paikkoja affiliate-markkinointiin ovat myös esimerkiksi blogit eli kirjoitat mielenkiintoisen blogitekstin jostain asiasta ja sovit, että saat jokaisesta myydystä tuotteesta tai palvelusta osan itsellesi. Teksti tuottaa tuloja niin kauan, kuin affiliate sopimus on voimassa. 

Erilaisia tapoja affiliate-markkinointiin

Target

Affiliate-markkinoinnissa vain mielikuvitus on rajana. Voit keksiä erilaisia tapoja tienata rahaa affiliate-markkinoinnilla juuri niin paljon, kuin vain saat ideoitasi myytyä erilaisten tuotteiden tai palveleluiden myyjille. Yksi helpoimmista tavoista tienata rahaa affiliate-markkinoinnilla on se, että perustat itsellesi blogin tai jonkinlaisen kanavan sosiaaliseen mediaan. Näitä ovat muun muassa tilit Youtubeen, Tik Tokiin, Facebookiin tai vaikkapa Instagaramiin. Vaihtoehtoja on toki lukemattomia muitakin, mutta tässä muutama ehdotus. Sen jälkeen pääset helpoimmalla vauhtiin miettimällä sitä, millaisia tuotteita käytät itse päivittäin, viikottain tai kuukausittain. Seuraavaksi ota yhteyttä tuotteen tai palvelun valmistajaan tai tarjoajaan ja sovi teille molemmille sopiva tuottava affiliate sopimus. 

14 IDEAA KUINKA TIENATA RAHAA AFFILIATE-MARKKINOINNILLA

Kirjoita tekstejä tai arvosteluja kirjoista, kirjoita tekstejä tai arvosteluja elokuvista, teatteriesityksistä yms, kuvaa ja kirjoita tietoja pitämästäsi tuotteesta ja julkaise se Instagramissa. Lisää affiliate-linkki bioon. Kirjoita blogiteksti lentomatkailusta ja lisää tekstiin affiliate-linkkejä useiden lentoyhtiöiden lippupalveluihin. Näin tilillesi kilahtaa rahaa jokainen kerta, kun joku ostaa linkkisi kautta lentolippuja. Sama keino toimii myös esimerkiksi hotellien varausjärjestelmiin. Oletko ihastunut työpaikasi vieressä sijaitsevan lounasravintolan terveisiin lounaisiin? Mitäpä, jos suosittelisit niitä ystävillesi ja myös muille seuraajillesi vaikkapa Instagramin kautta? Affiliate linkkisi kautta sinulle kertyisi jokaisesta linkkisi kautta syntyneestä kaupastasi bonusta- Bonusten avulla voit syödä lempiravintolassasi jopa täysin ilmaiseksi. Mietitäänpä asiaa eri tavalla. Olet rakentamassa taloa. Hankit talosi rakentamista varten erilaisia tarvikkeita. Mitäpä, jos käyttäisit päivittäin osan ruokatunnistasi kirjoittamalla blogia tai laittamalla kuvia rakennuksen etenemisestä Instagramiin ja lisää kirjoitukseen tai kuvatekstiin affiliate linkit. Niiden avulla voit tienata sitä enemmän, mitä enemmän sinulla on lukijoita tai seuraajia. Toisin sanoen, mitä enemmän sopimuksia eri yritysten kanssa teet ja mainostat heidän hyviksi toteamisiasi rakennustarvikkeita ja toisaalta mitä enemmän lukijasi ja seuraajasi ostavat tuotteita linkkiesi kautta, sitä enemmän rahaa tilillesi kilahtelee. 

Opiskelu

Opiskelija

Voit tienata affiliate tuloja myös opiskellessasi. Saatat olla ostanut itsellesi esimerkiksi käsityökurssin, josta pidit erityisen paljon. Laitoit mahdollisesti kuvia upeista uusista vasta valmistuneista käsitöistäsi Instagramiin ja kirjoitit blogiisi ohjeet näiden käsitöiden valmistamiseen. Luonnollisesti laitoit materiaalitiedot affiliate linkkiesi taakse, jolloin jokainen, joka haluaa valmistaa samanlaiset käsityöt, tietää heti, mistä tilata tarvittavat materiaalit parhaaseen mahdolliseen hintaan. Tämä on siis hyvä asia molemmille, niin sinulle, kuin sille, joka ostaa tarvikkeet affiliate linkkisi kautta. Tarvikkeiden lisäksi voit tietysti suositella myös käsityökurssia, jolla kävit. Voit sopia käsityökurssin pitäjän kanssa affiliatepalkkiosta, jonka saat suositellessasi käsityökurssia omille verkostoillesi.

Ympärilläsi on valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja, joilla voit tienata itsellesi affiliate tuloja. Vain mielikuvituksesi on rajana!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin